TEŠKA OZLJEDA: Pivariću propada sezona i Euro u Francuskoj!

 

Izvor: GNK Dinamo
Izvor: GNK Dinamo

Najgore što se moglo dogoditi se  dogodilo. Ozljeda zbog koje je Josip Pivarić napustio igru malo prije poluvremena pokazala se na pretragama kao najgora moguća jer su “otišli” prednji križni ligamenti desnog koljena. Pivarić će tako van terena biti više mjeseci pa mu vrlo vjerojatno otpada i odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj. A sve na prijateljskoj utakmici…

“Samo da ne bude ozljeda” glasi mantra koju trener Zoran Mamić ponavlja prije svake prijateljske utakmice, no ovoga puta, nažalost, nije pomogla.

“Sigurno da nam je ovo veliki udarac jer se radi o igraču koji je standardan u sastavu i koji je bio nositelj energije, agresivnosti, pozitive i
općenito kvalitete. Puno će nam nedostajati na terenu i van njega”, pričao je trener nakon što je saznao rezultate pretraga.

Treneru, cijeloj momčadi i delegaciji Modrih u Španjolskoj je bilo jako teško jer je upravo “Piva” svojim karakterom i otvorenim stavom prema svima godinama zaslužio biti među omiljenim igračima, ali svakako je najteže bilo njemu samome.

“Ma grozno. Kaj da kažem? Niš. Nije moglo gore… Ozljeda, trenutak… Nije moglo u gorem trenutku”, jedva je nalazio riječi razočarani bočni igrač Modrih pa teško nastavio:

“Sutra ću već drugačije razmišljati, zapeti, dati sve od sebe da bi se što prije vratio na teren”.

Trenutak, a to je par mjeseci prije Europskog prvenstva na koje bi Pivarić nakon fantastične sezone sigurno išao, nije mogao biti gori.

“Nitko se nije vratio nakon ozljede prednjeg križnog ligamenta nakon dva mjeseca pa sumnjam da ću i ja”, kaže Piva, a potvrđuje i trener.

“Radnik kakav je on i koliko mu je u prošlosti trebalo malo vremena da se oporavi od ozljeda vjerujemo da će do Europskog biti zdrav, ali bit će bez utakmica i forme tako mislim da je to propalo. Velika šteta”, rekao je.

Podsjetimo, prošle godine u isto ovo vrijeme, točnije dan kasnije 27. siječnja 2015., Pivarić je u prijateljskoj utakmici protiv Oddsa ozlijedio metatarzalnu kost i odletio u Zagreb na operaciju. Prognoze su govorile kako je sezona za Josipa gotova, a on je kao i uvijek u karijeri dodatno zapeo, radio preko svojih granica i za par mjeseci, gotovo duplo ranije od predviđenog, bio na terenu i igrao. I to tako sjajno da je izborio i svoje mjesto u reprezentaciji. (m. m.)