TEŠKA NESREĆA U ZAGORJU: Muškarac (59) prešao u suprotnu traku, izazvao sudar i poginuo

Jučer, 31. svibnja, oko 21.15 sati na DC1 (Stara zagorska magistrala) došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala.

Izvijestila je to danas PU krapinsko-zagorska, a u priopćenju se dalje kaže:

Do prometne nesreće došlo je na način što vozač osobnog vozila, 59-godišnji hrvatski državljanin, krećući se iz smjera Mokrica u smjeru Zagreba, automobil u kretanju nije držao na sredini obilježene prometne trake, već je vozilom, na ravnom dijelu prešao na suprotnu stranu kolnika, odnosno na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

U tom trenutku, iz suprotnog smjera naišlo je vozilo kojim je upravljala 40-godišnja hrvatska državljanka, koja je pokušala izbjeći sudar i desnim djelom vozila udarila u zaštitnu metalnu ogradu, dok je vozilo kojim je upravljao 59-godišnjak udarilo u prednji lijevi dio automobila kojim je upravljala.

U prometnoj nesreći 40-godišnja vozačica zadobila je teške tjelesne ozlijede, a 59-godišnji vozač, od zadobivenih ozljeda, preminuo je na mjestu događaja te je mrtvo tijelo prevezenu na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Komentiraj