TEŠKA NESREĆA U SPLITU: Auto probio ogradu i sletio pred ulaz u Poljud – stradale tri osobe

U srijedu navečer oko 19.30 automobil je probio zaštitnu ogradu i završio na krovu ispred donje strane splitskog stadiona Poljud.

O svemu se u večernje sate oglasila i policija:

“Večeras oko 19:30 sati zaprimili smo informaciju kako je na području Poljuda došlo do pada osobnog vozila sa šetnice oko stadiona ispred ulaza u službene prostorije.

U vozilu su se nalazile tri osobe. Na teren su izašli djelatnici hitne medicinske pomoći, vatrogasci i policija.

Osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu. Prema prvim informacijama teško su ozlijeđeni.

Zamjenica općinskog državnog odvjetništva rukovodit će očevidom na mjestu događaja uz asistenciju policije.

Mole se svjedoci/očevici navedenog događaja da osobno pristupe u Postaju prometne policije u Splitu, Put Plokita 81 ili da nazovu na brojeve telefona 504-036 ili 504-010.”

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, neki svjedoci tvrde da se nesreća dogodila uslijed utrke dvaju automobila, da bi jedan završio na krovu. No te informacije nisu potvrđene.

Kako doznajemo, riječ je o vozilu marke Opel Astra Classic, koje je izletjelo kroz ogradu i zabilo se u kraj dvorane, da bi se na krovu “dočekalo” kod ulaza u Hajdukov “fan shop”. Nastala je drama i vriska, djelatnice trgovine izašle su kako bi vidjele što se događa.

Samo pukom srećom prošlo je bez stradalih. Radi se točno o mjestu na kojemu roditelji čekaju djecu koja u dvorani treniraju.

Prema informacijama, u automobilu su bile tri muške osobe u 30-im godinama života. Navodno, prema izjavama nekih očevidaca, su vozili 10ak minuta prije slijetanja oko stadiona, i to većom brzinom.

U šetvrtak se doznaje da je automobil pao pred stadion s visine od 11 metara, a teško su ozlijeđena dvojica dječaka od 14 i 15 godina te 41-godišnjak, koji je u životnoj opasnosti kao i stariji maloljetnik, doznaje HRT u KBC-u Split.

Pročelnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnoj skrbi KBC Split Branka Polić kazala je da je ozlijeđeni 14-godišnjak premješten na Zavod za neurokirurgiju, dok petnaestogodišnjak ima teže ozljede, još uvijek je životno ugrožen i liječi se u Zavodu za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi. Dodala je i da imaju tzv. multiple traume.