TEŠKA NESREĆA U SESVETAMA: U sudaru motocikla i automobila poginuo mladi motociklist

U Sesvetama se danas dogodila teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, izvijestila je PU zagrebačka.

Do nesreće u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl došlo je oko 17.20 sati na križanju Kašinske ceste i Ulice Bartola Kašića.

U priopženju PU zagrebačke nakon nesreće se kaže:

Prema policijskoj objavi nesreća se dogodila u subotu oko 17,20 na raksrižju Kašinske i Ulice Batola Kašića.  u trenutku ka je 76-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,46 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Kašinske ceste u smjeru juga.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Bartola Kašića, skrenuo je u lijevo, a da prethodno nije propustio motocikl marke Honda kojim je iz suprotnog smjera, bez položenog vozačkog ispita „A“ kategorije i s isteklom registracijom, upravljao 30-godišnjak zadržavajući smjer kretanja za ravno.

Nakon naleta, na mjestu događaja, vozač motocikla smrtno je stradao, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Tijekom obavljanja očevida promet se između Sesveta i sjevernijih naselja  do 22.20 sata odvijao obilazno kroz Popovec.

Portal sesvete-danas neslužbeno doznaje da je poginula osoba mladić s područja Vugrovca, koji je, kako kažu mještani, gotovo svakodnevno vrlo brzo vozio kroz naselje. U ovom slučaju vjerojatno velika brzina motora nije pomogla nesretnom mladiću da pokuša izbjeći očitu pogrešku vozača osobnog vozila koji je motociklistu oduzeo prednost.