TEŠKA NESREĆA U PULI: Istarski političar autom usmrtio pješakinju

Oko 16 sati u Puli se dogodila teška nesreća u kojoj je poginula pješakinja na koju je u Stankovićevoj ulici naletio osobni automobil.

Žena u kasnim šezdesetim godinama je na mjestu poginula, a udario ju je osobni automobil Hyundai pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 82-godišnjak iz Pule.

Riječ je, kako javlja Glas Istre, o istarskom političaru, Josipu Antonu Rupniku, vijećniku u Skupštini Istarske županije i članu vladajuće koalicije. Osnivač je i predsjednik stranke Zeleni savez, a predsjednik je i ekološke udruge Ekop Istra.

“Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kada tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo”, kazao je Rupnik. “Tu sam na hitnoj pomoći kako bih dao krv da se utvrdi da nisam pio… Inače ne pijem…”

Komentiraj