TEŠKA NESREĆA U DARUVARU: Vozačica nije stala na “stop” – poginuo pješak

U Daruvaru je u prometnoj nesreći poginuo pješak nakon što je 59-godišnja vozačića ušla u raskrižje Mercedesom bez poštivanja prometnog znaka ‘STOP’ i bez propuštanja vozila s prednošću prolaska.

Zbog toga je 72-godišnjak u Škodi naletio na nju, a od siline udara Mercedes je udario u 73-godišnjeg pješaka koji je udario u vjetrobransko staklo parkiranog automobila, pa zatim u još jedan te je od zadobivenih ozljeda preminuo u vozilu Hitne pomoći, izvijestili su iz PU Bjelovarsko-bilogorske čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas 07. travnja oko 08.53 sati, 59-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke Mercedes daruvarskih registracijskih oznaka kroz Daruvar, Ulicom Podborje. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Krste Frankopana, prošla je pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – STOP“ i ušla u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja ravno, a da nije propustila vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Zbog oduzimanja prednosti prolaska 72-godišnji vozač je s prednjim dijelom osobnog automobila marke Škoda, daruvarskih registracijskih oznaka, naletio na Mercedes kojeg je udario u lijevu bočnu stranu.

Od siline udara, došlo je do zanošenja Mercedesa koje je s desnom bočnom stranom udarilo u 73-godišnjeg pješaka, koji se nalazio na obilježenom pješačkom prijelazu i prelazio je kolnik Ulice Andrije Kačića Miošića.

Od siline udara pješak je odbačen te je tijelom udario u vjetrobransko staklo parkiranog osobnog automobila marke Daewoo (DA), a potom i u drugi parkirani automobil marke Renault (DA) nakon čega je pao na tlo.

Nakon udara u pješaka, Mercedes je nastavio sa zanošenjem te je udario u prometni znak i u metalni stup s betonskim nosačem te u parkirani Daewoo.

73-godišnji pješak je zbog zadobivenih ozljeda s vozilom Hitne medicinske pomoći Daruvar prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac ali je u vozilu preminuo.

O događaju je obavještena zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru koja je poduzimanje očevida povjerila policijskim službenicima Policijske postaje Daruvar te je naložila obdukciju.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a u ovoj prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je i 59-godišnja vozačica Mercedesa koja je zadržana na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Pakrac.

Protiv 59-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava Općinskom držanom odvjetništvu u Bjelovaru, zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

73-godišnji Ž.D. s prebivalištem u Daruvaru je druga žrtva ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!