TEŠKA NESREĆA KOD ZADRA: Jedna osoba poginula u sudaru triju vozila – ovo su detalji

Teška prometna nesreća dogodila se kod Zadra. Smrto je stradala jedna osoba, a očevid je u tijeku.

U priopćenju PU zadarske se kaže:

“Danas u 12.05 sati zaprimljena je dojava da je na cesti DC 306, kod skretanja za Šepurine došlo do prometne nesreće u kojoj su prema prvim saznanjima sudjelovala tri vozila.

U nesreći je na mjestu događaja smrtno stradala jedna osoba, dok su dvije osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja daljnje liječničke pomoći.

Na teren su odmah po dojavi upućene žurne službe. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, od 12.05 sati na dionici navedene ceste promet je u obustavljen te se odvija zaobilaznim pravcima.”

Nakon očevida policija je objavila detalje:

Danas, 22. studenog 2021. godine u 12.05 sati na DC-306 kod skretanja za Šepurine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Mazda zadarskih registarskih oznaka u pravcu Zadra te suprotno postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja i punoj središnjoj liniji započinje radnju pretjecanja vozila kampera, kojom prilikom zadnjim dijelom automobila udara u zadnji dio kampera njemačkih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 68-godišnji državljanin Njemačke, nakon čega vozilo Mazda udara u prednji dio osobnog automobila Audi austrijskih registarskih oznaka koje se kretalo svojom prometnom trakom iz smjera Zadra i s kojim je upravljao 71-godišnji državljanin Austrije, uslijed čega vozilo Mazda izlijeće van kolnika na travnatu površinu gdje se i zaustavlja. Vozilo Audi se rotira na kolniku i zaustavlja.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 54-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, dok su dvije osobe iz osobnog vozila austrijskih nacionalnih oznaka, vozač i 69-godišnja putnica, kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 12.05 do 15.00 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.