TEŠKA NESREĆA: Vozio u suprotnom smjeru i izazvao sudar – jedna osoba mrtva, petero ozlijeđenih

Ilustracija
Ilustracija

Policijska uprava brodsko-posavska obavijestila je o teškoj prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb-Lipovac do koje je došlo sinoć oko 22 sata

Prema izvješću, na južnoj kolničkoj traci između Lužana i Slavonskog Broda, nekoliko kilometara prije naplatnih kućica Brod Zapad, došlo je do sudara dvaju osobnih vozila i kamiona.

Najmanje je jedna osoba poginula, a još šest ih je ozlijeđeno i prebačeno u bolnicu u Slavonskom Brodu.

U nesreći je sudjelovalo više vozila – teretni kamion BiH registarskih oznaka, VW Passat švicarskih registracija te Mercedes njemačkih registarskih oznaka.

Kako se doznaje teretni kamion udario je u VW Passat ispred sebe, potom se Passat po inerciji udarca zabio u Mercedes koji je bio ispred njega.

Policija je objavila i detalje nesreće:

“Dana 31. srpnja 2017. godine, oko 22,05 sati na južnoj traci autoceste A3 kod Slavonskog Broda došlo je do prometne nesreće u kojoj je 1 osoba smrtna stradala dok je više osoba zadobilo tjelesne ozljede.

Do nesreće je došlo kada se 54-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom  švicarskih reg. oznaka u suprotnom i zabranjenom smjeru, direktno sudario s osobnim automobilom njemačkih reg. oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak, državljanin Turske, a s istim je u vozilu bilo 5 članova njegove obitelji. Nakon sudara, osobni automobil 54-godišnjaka odbačen je na drugi prometni trak gdje je došlo do udara tegljača s kojim je upravljao 22-godišnjak.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 54-godišnji vozač, dok je troje članova obitelji 45-godišnjaka dobilo teške tjelesne ozljede, a dvoje tjelesne ozljede. Ozlijeđenim putnicima liječnička je pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. Za vrijeme vršenja očevida kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika, od 22,05 do 03,35 sati promet južnom kolničkom trakom od prometnog čvora Lužani bio je zatvoren te je bio preusmjeravan alternativnim pravcima.”

Komentiraj