TEŠKA BITKA U CARDIFFU: Hrvatska protiv Walesa 1:1 – za prolaz sa Slovačkom

Nogometna reprezentacija Hrvatske igrala je u Cardiffu protiv Walesa, a pobjedom bi i matematički osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Hrvatska je dobro krenula i već u 9. minuti sjajna akcija 0:1. Pogađa sa 16 metara, tik uz vratnicu Vlašić, nakon što je sjajno prošao Brekalo, dao do Petkovića koji je gurnuo Vlašiću.

nogometna reprezentacija, petković

U 13. minuti Vida dobiva žuti i neće ga bti protiv Slovačke u Rijeci. U 20. minuti slobodan udarac s 25 metara za Wels nakon faula Modrića. Puca jako Bale, ali pogađa Petkovića u glavu. Wels pritišće. Dvije minute kasnije lopta na Moorea, pa korner za domaće, ali Petković sve čisti.

Igra se polako rastrgala. Igra se žustro, ali od gola do gola, bez nekih akcija i šansi. I onda u sučevoj nadoknadi, naši se poigravaju, staju u igri, a Wels napada. I na scenu stupa Bale i postiže svoj 33. pogodak za svoju reprezentaciju za 1:1.

Sudac je pogriješio, nije svirao faul na Kovačiću, Bale je primio loptu, Lovren ga nije stigao blokirati i rezultat je 1:1. Lovren je protestirao i sudac Kuipres mu je pokazao žuti karton. Lovren i Vida neće moći igrati protiv Slovačke i to će biti problem za Dalića, ako u oj utakmici tražimo prolaz.

bale

U nastavku ne može Kovačić, pa ulazi Rakitić. I brzo Petković dobiva žuti. U 55. Wales umalo zabija drugi gol. Naša obrana čisti u gužvi, a onda je Najprije je bila gužva, koju je obrana očistola, pa je Jmase okrenuo Lovrena i tukao, a Livaković je jedva obranio.

U 60. Bale opet pokazuje koliko je nezgodan. Prolazi Rakitića, pa Modrića, ulazi u 16 metara, pokušava prijeći Lovrena, ali gubi korak… U 62. izlazi Petković, a ulazi Rebić.

U 70. Brekalo ubacuje, Perišić gura do Vlašića, on vraća Jedvaju koji pokušava pucati felšom, ali lopta odlazi iznad gola.

Najprije je požutio Rakitić, a potom se u 88. ozlijedio Luka Modrić, a dobio je i žuti. Ulazi Badelj. Čak osam minuta sudačke nadoknade.