TERETNJAKOM BJEŽAO POLICIJI: Muškarac (27) vozio pijan i bez dozvole u Zagrebu – evo kakvu je kaznu dobio

PU zagrebačka priopćenjem je izvijestila o bijeg vozača teretnjakom nakon  što se odbio zaustaviti na znak policije.

U priopćenju se kaže:

U četvrtak, 9. studenoga, 50-ak minuta iza ponoći 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolničkom trakom Ulice Dubrava u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 180, suprotno postavljenom prometnom znaku i oznakama na kolniku, skrenuo je u lijevo, preko pune uzdužne linije, zbog čega ga je policijski službenik pokušao zaustaviti dajući mu sredstvima za ručno davanje svjetlosnih signala znak da se zaustavi. Unatoč tome, vozač se nije zaustavio već je bez kočenja nastavio kretanje u smjeru sjevera.

Dolaskom do raskrižja s Koledinečkom ulicom i Ulicom Milovana Gavazzija, prošao je kroz raskrižje bez kočenja i povećavajući brzinu kretanja vozila iako je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja ravno. Tijekom vožnje Ulicom Milovana Gavazija u smjeru sjevera oglušio se na zvučne i svjetlosne signale vozila policijskih službenika koju su za njim nastavili potjeru.

Kod kućnog broja 23 Ulice Milovana Gavazzija, vozač je uspješno zaustavljen te je povedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita odnosno prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,49 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu 5.110 EUR-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!