TERASE U SPLITU SKUPLJE 100 POSTO: Sud utvrdio nezakonitost, a ugostitelji se plaše tužiti

Mnogo je buke u Splitu nakon odluka o poskupljenju terasa ugostiteljima za gotovo 100 posto i to u samom centru Splita.

Sve je postalo burnije kada je Visoki upravni sud utvrdio kako to nije zakonito, a splitski ugostitelji veću cijenu plaćaju posljednjih osam mjeseci.

Ipak, splitski ugostitelji ne očekuju smanjivanje cijena za terase. Većina ih ne želi o tome ni pričati, jer bi mogli ugroziti suradnju s Gradom….

“Obzirom da se plašimo kazati što je i plašimo se kazati istinu mislim da će to ostati, poskupljenje kako je bilo najavljeno i kako smo plaćali.

Ukoliko se jednom složimo za zajedničko dobro moguće da ipak ta cijena ne bude donešena nego nam se vrati cijena kakva je bila i prije, a ni tada nije bila mala. “, govori za RTL Nevena Črnkaš, direktorica hotela

Odluku o poskupljenju štekata za 100 posto u centru Splita donio je gradonačelnik, a stupila je na snagu u travnju ove godine.

Nezadovoljni ugostitelji su tražili na Visokom upravnom sudu ispitivanje zakonitosti, a sud je odlučio u njihovu korist.

Iz Grada tvrde da će poštivati odluku suda, ali isto tako smatraju da se ne može poništiti sve što je dosad naplaćeno.

“Ukoliko je sud presudio da to treba ići na gradsko vijeće, odnosno predstavničko tijelo nema nikakvih problema. Nama je sjednica 14. prosinca.

Mi ćemo je stavit na izglasavanje, vjerujem da će je vijećnici potvrditi. Jer su ugovori već sklopljeni. Ključno je da se nije poništila nego ukinula, drugim riječima nema retroaktivnog postupanja po njoj”, rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević

Obzirom da je poznato da grad s onima s kojima je u sudskom sporu, ne potpisuje ugovore teško će se ugostitelji odlučiti na pojedinačne tužbe, a onda i na novac koji su pretplatili mogu zaboraviti.