TEMATSKA SJEDNICA O PUPOVCU: Zatražile ju braniteljske udruge – Jandroković odbio

gordan jandroković

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zaprimio je zahtjev za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

Doznaje to N1 iz Ireda predsjednika Sabora, a zahtjev su poslale dvije udruge – Udruga specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Doznaje se također iz Ureda preddsjednika Sabora kako tako formuliran zahtjev u kojem se izravno traži rasprava o pojedinom saborskom zastupnika sasvim sigurno neće biti uvršten u dnevni red Hrvatskog sabora.

Otvorilo bi to mogućnost da bilo tko zatraži raspravu o bilo kojem zastupniku i to bi bilo nedemokratski i to bi bio presedan u Hrvatskom saboru.

Podsjetimo,  udruge koje su podnijele zahtjev podržavaju najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i traže očitovanje saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu i Oluji.

Posebno zamjeraju Pupovcu što je na Dan Domovinske zahvalnosti bio na skupu u Bačkoj Palanki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

“Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi”, ustvrdio je predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!