TEMATSKA SJEDNICA O PUPOVCU: Zatražile ju braniteljske udruge – Jandroković odbio

gordan jandroković

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zaprimio je zahtjev za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

Doznaje to N1 iz Ireda predsjednika Sabora, a zahtjev su poslale dvije udruge – Udruga specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Doznaje se također iz Ureda preddsjednika Sabora kako tako formuliran zahtjev u kojem se izravno traži rasprava o pojedinom saborskom zastupnika sasvim sigurno neće biti uvršten u dnevni red Hrvatskog sabora.

Otvorilo bi to mogućnost da bilo tko zatraži raspravu o bilo kojem zastupniku i to bi bilo nedemokratski i to bi bio presedan u Hrvatskom saboru.

Podsjetimo,  udruge koje su podnijele zahtjev podržavaju najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i traže očitovanje saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu i Oluji.

Posebno zamjeraju Pupovcu što je na Dan Domovinske zahvalnosti bio na skupu u Bačkoj Palanki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

“Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi”, ustvrdio je predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras.