TELEVIZIJA N1: Gabrijela Žalac navodno tražila Josipu Rimac da joj sredi ispit za brata

USKOK je proširio istragu protiv Josipe Rimac i ostalih osumnjičenih u istrazi afere Vjetroelektrane, a među ostalim se sumnja kako se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im “sredila” uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave.

Kako N1 Televizija neslužbeno saznaje među novookrivljenima u najnovijem proširenju istrage protiv Josipe Rimac većina je onih koji su bivšu državnu tajnicu u Ministarstvu uprave kontaktirali kako bi im ona sredila prolaz državnog stručnog ispita za neku treću osobu.

Uz nekoliko državnih tajnika iz raznih ministarstava, među njima je i bivša ministrica Gabrijela Žalac koju USKOK istražuje jer sumnja da je kontaktirala Rimac kako bi taj ispit sredila za njezinog brata.

Podsjetimo, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i nekadašnja kninska gradonačelnica uhićena je 29. svibnja te je Uskok protiv nje i još 12 osoba 30. svibnja pokrenuo istragu zbog zlouporaba položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i primanja te davanja mita.

Istraga je proširena 26. lipnja, a Uskok je u srijedu donio rješenje o još jednom proširenju istrage na temelju kaznene prijave Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).

Komentiraj