TEHNOLOGIJA UBIJA ZDRAVLJE: Zastrašujuće frekvencije i opasnosti 5G mreže

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Možete li zamisliti skoru budućnost u kojoj će većina uređaja koje imate u kućanstvu biti bežična, a na svakom koraku će stršati neki odašiljač poput ovih za mobitele?

Za 2020. godinu najavljuje se uvođenje najnovije vrste mobilne i internetske mreže. Riječ je o 5G mreži ili mreži pete generacije, koja se već naveliko testira u SAD-u.

A upozorenja o njenoj štetnosti i dalje se potpuno ignoriraju, piše Alternativa za Vas.

Nakon 4G mreže, koja je označila uvođenje bežičnog prijenosa informacija, sprema nam se nešto novo, što bi, nažalost, moglo imati nesagledive posljedice na naše zdravlje i općenito život na planetu.

Jednom kada se definitivno uvede ova nova tehnologija, odašiljači 5G mreže bit će na svakom koraku, a njezine zastrašujuće visoke frekvencije prolazit će kroz našu kožu i tkiva uzrokujući mutacije i tumore.

Po svemu sudeći – pred nama je tehnološki zastrašujuće napredna i brza, no ne baš svijetla budućnost kad je riječ o našem zdravlju i sigurnosti.

Brojne studije potvrdile štetnost 4G mreže, koju sada koristimo

Brojne su studije već potvrdile štetnost 4G mreže, koju trenutačno koristimo, a neke od opasnih posljedica na ljudsko zdravlje su porast ovih poremećaja i oboljenja: rak i tumori, kardiovaskularna oboljenja, hormonski disbalans, nesanica, depresija, glavobolje, smanjena plodnost.

Upotreba bežične mreže ili Wi-Fi-ja dokazano povećava učestalost raka kod ljudi, a često korištenje mobitela i smartphonea dovodi do znatno većeg rizika od tumora na mozgu.

4g-mreza

Štetan utjecaj 5G mreže na naše zdravlje

I dok tehnološka industrija tvrdi da je 5G mreža sigurna, izvješće Američkog nacionalnog toksikološkog programa o toj mreži ukazuje upravo na suprotno.

Naime, visoke frekvencije mikrovalnog zračenja kakvo koristi 5G mreža mogle bi imati razorne posljedice na ljudsko zdravlje.

Uvođenje ove mreže označit će i „eksploziju“ primjene bežične tehnologije jer će većina uređaja postati bežična, što će ujedno značiti i da ćemo biti puno više izloženi štetnom zračenju.

Više od 90% mikrovalnog zračenja apsorbira se kroz našu kožu, odnosno epidermu i dermu.

To znači da će naša koža nakon uvođenja 5G mreže zapravo služiti kao „spužva“ za apsorpciju ovih štetnih zračenja.

Studije su također pokazale da su ovakva zračenja jako štetna i za naš vid i imunosni sustav, a usto ugrožavaju i regeneraciju stanica te slabe našu otpornost na bakterije.

Osim nas samih, 5G mreža mogla bi ugroziti i biljni i životinjski svijet na našem planetu.

Ona bi se mogla negativno odraziti, primjerice, na ptice i pčele. A ono što zasigurno znamo jest – kad nestane zadnje pčele, ni čovjeka više neće biti.

5g-mreza

Više od 180 znanstvenika zatražilo stopiranje 5G mreže

Nakon testiranja tijekom 2017. više od 180 znanstvenika i istraživača zatražilo je stopiranje uvođenja mreže pete generacije.

Razlozi za to su nedovoljna istraženost njezinih (štetnih) učinaka i moguće posljedice ne samo na ljudsko zdravlje nego i na sveukupni život na našem planetu.

Ti su istraživači podnijeli 11 žalbi, odnosno zahtjeva, u kojima su upozorili na sljedeće: mreža 5G djelotvorna je samo na kratkim relacijama, slabo se prenosi kroz tvrde materijale, zahtijeva puno gušću umreženost, a to znači da će se morati postaviti jako veliki broj antena.

Jesmo li zaista spremni platiti toliko visoku cijenu svojim zdravljem samo kako bismo imali 10-50 puta brže internetske i mobilne veze?

Komentiraj