TEHNIČKI MINISTAR: Neće doći do poskupljenja struje od 1. siječnja – tvrdi Panenić

tomislav panenić

Vrilo bi svakako i u mnogim građanima da su se obistinili navodi o drastičnom poskupljenju struje od 1. siječnja iduće godine.

Prema njima je od tada za tri i pol puta trebala poskupjeti naknada za obnovljive izvore energije, a koja se obračunava građanima na računima za struju koje plaćaju.

Najviše bi zbog toga trpjeli oni koji se griju na struju, procjene su da bi samo za navedene obnovljive izvore trebali plaćati oko 1.300 kuna godišnje, dok bi ostali, oni s prosječnim kućanstvima imali poskupljenje od oko 37 kuna mjesečno.

Tehnički ministar gospodarstva, Mostov Tomislav Panenić.

“Što se tiče o naknadi to je namet koji smo dobili od prethodne vlade, izmjene zakona o tržištu električne energije koje su se dogodile na zadnjoj sjednici. One su sastavni dio koji se radilo od 2013. do 2105. gdje se manipuliralo tržištem obnovljivim izvorima energija.

To je nešto što smo u obavezi potpisanih ugovora, ukoliko to ne bude ispunjeno imat ćemo tužbe protiv Republike Hrvatske”, kazao je Panenić.

A onda je Panenić optimistično najavio.”Mi iz Mosta u resoru koji vodimo smo već sada mjere definirali. Do povećanja električne struje neće doći od 1.1.”, kaže Panenić, a prenosi Media servis.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!