VIDEO: OTMICA ZRAKOPLOVA – Rastrojeni otmičar Seif Eldin Mustafa uhićen, nitko nije ozlijeđen

Seif El Din Mustafa, opasan eksplozivom
Seif Eldin Mustafa, opasan eksplozivom

Egipatski avion Airbus 320 kompanije EgyptAiar otet je nakon što je napustio Aleksandriju te je sletio na aerodrom Larnaca na Cipru.

Trebao je letjeti prema Kairu. Govori se i o bombi u zrakoplovu. Reuters javlja da je na letu bilo 55 putnika i 7 članova posade.

Odmah po slijetanju u Larnacu, na pistu su došla brojna vozila policija i hitne pomoći. Ciparski mediji izvještavaju da je jedan od otmičara opasan pojasom sa eksplozivom te je zatražio od policije da se makne s mjesta događaja.

Egyptair je objavio da je otmičar pustio sve iz aviona osim pet stranaca i članove posade.

Egipatsko ministarstvo zaduženo za civilnu avijaciju u izvješću kaže da je pilot Omar Al-Gammal obavijestio vlasti da mu je zaprijeto putnik koji je na sebi imao pojas s eksplozivom.

Egipatska državna televizija objavila je da je ime otmičara Ibrahim Samaha (27). Lokalni mediji s Cipra izvještavaju da otmičar navodno traži politički azil i prevoditelja, piše Sky News.

Ciparski mediji također izvještavaju da je otmičar zatražio da se pošalje pismo svojoj bivšoj ženi na Cipru. Ona je na putu za aerodrom, gdje će razgovarati s njim.

Glasnogovornik egipatskog predsjedništva rekao je za CNN da je otmičar američko-egipatski državljanin.

Predsjednik Cipra Nicos Anastasiades rekao je da otmica nije povezana s terorizmom.

General Hosni Hassan, upravitelj aleksandrijske zračne luke, rekao je da je otmičar student medicine sa sveučilišta u Atlanti u SAD-u. A onda su se javili novi problemi.

Naime, čovjek koji je identificiran kao otmičar zrakoplova, Ibrahim Samaha, sada tvrdi da je riječ o zamjeni identiteta. Profesor veterine Samaha tvrdi za BBC da je on bio samo jedan od putnika.

Vlasti su mu se ispričale zbog zabune.

Na kraju, ime otmičara, javljaju egipatski mediji, je Seif Eldin Mustafa. Također je sveučilišni profesor, ali iz Kaira.

Potvrdio je to i glasnogovornik predsjednika Egipta. Reuters javlja da otmičar traži oslobađanje zatvorenica u Egiptu. Guardian navodi kako se ne radi o potvrđenoj informaciji.

https://www.youtube.com/watch?v=bujfqKszG2U

Komentiraj