TAJNA LOZANČIĆEVE SMJENE: Hoće li DORH o svemu ispitati Grabar-Kitarović?

Jedan od savjetnika budućeg predsjednika RH Zorana Milanovića trebao bi biti nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić.

Podsjetimo, Lozančića je godine 2016. pod do sada nerazjašnjenim okolnostima s mjesta šefa SOA-e smijenila Kolinda Grabar-Kitarović.

U njezinom objašnjenju nije bilo mnogo podataka, osim što je govorila kako je Lozančić bio Milanovićev privatni obavještajac.

Sada je pak šef saborskog odbora Ranko Ostojić tražio od Državnog odvjetništva da odgovore postoje li protiv Lozančića kaznene prijave i jesu li pokrenuli izvide.

“Dobili smo odgovor od DORH-a da oni nisu pokrenuli postupak, da nisu smatrali da je ta izjava dovoljna za izvide.

Međutim, ja kao predsjednik Odbora poslao sam dopunsko pitanje da mi odgovore kako se može dogoditi da netko tako nekoga optuži, da iznese takve informacije o čelniku SOA-e koje je rezultirala i njegovom smjenom, a da DORH ne poduzme ništa”, rekao je Ranko Ostojić za Dnevnik.hr.

Ranko Ostojić od Državnog odvjetništva očekuje da na ovome ne stanu. “Oni mogu pozvati gospođu Grabar-Kitarović da objasni što je pod tim mislila pa neka oni dalje razriješe i utvrde postoji li osnovana sumnja i je li ona govorila istinu ili ne”, govori Ostojić.

Hoće li je pozvati, Državno odvjetništvo ne otkriva, a još se uvijek ne zna zašto je Lozančić uopće smijenjen.

Komentiraj