TAJLAND: Nastavlja se bitka s vremenom za spas preostalih iz spilje

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Četvorica od 12 dječaka koji su s trenerom više od dva tjedna zarobljeni u poplavljenoj tajlandskoj špilji u kompliciranoj akciji spašavanja izvučena su na površinu.

Time je završena prva faza akcije.

Utrka s vremenom zbog najavljenih monsunskih kiša koje poplavljuju spilju i spašavanje preostalih iz spilje nastavlja se danas.

Za nastavak akcije spašavanja potrebno je pripremiti sve boce s komprimiranim zrakom.

Oprema za ovu fazu spašavanja je potrošena i ronioci također trebaju odmor, pojasnio je razlog zašto je akcija prekinuta, šef misije spašavanja.

“Akciju spašavanja nastavljamo kada za to budemo spremni. U ovom trenutku vam ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći kad će to biti, ali vjerujem da ćemo biti spremni za idućih 10 do 20 sati.”

Obilne kiše dodatno bi mogle otežati spašavanje zbog poplave unutar spilje, pa je bitka s vremenom izuzetno teška, prenosi Media servis.

Nakon što je jutros nastavljena akcija spašavanja dječaka zarobljenih u špilji na Tajlandu, još jedan dječak je izašao na površinu.

On je peti od njih dvanaest koji su sa svojim trenerom u špilji još od 23. lipnja. Spasioci su optimistični oko današnjeg nastavka akcije, iako bojazan od promjene vremenskih uvjeta uvijek postoji.

Jučer su na površinu izvučena četiri dječaka, odmah su prevezenu u bolnicu u kojoj će svi kako budu pristizali ostati u karanteni jer su slabi pa se tako žele izbjeći infekcije.

Nije im za sada dopušten niti kontakt s članovima obitelji.