SVJETSKO PRVENSTVO: U Istanbul otputovale četiri naše boksačice

Četiri hrvatske reprezentativke otputovale su na Svjetsko prvenstvo za žene u Istanbulu koje će trajati od osmog do 20. svibnja.

Izvor: Media servis

Među najboljim boksačicama svijeta borit će se: do 52 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb), do 57 kg: Dea Bolanča (Pit Bull Split), do 60 kg: Marija Malenica (Pit Bull Split), do 63 kg: Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb).

S našim najboljim boksačicama u Istanbul je otputovao trener Franjo Kristić, a u Zračnoj luci Franje Tuđmana ispratio ih je glavni tajnik HBS-a Marko Marović. Na Svjetskom prvenstvu boksačica trebali su biti i izbornik ženske reprezentacije Ante Matas koji je morao odustati zbog neodgodive operacije, a postoji još mogućnost da se našoj maloj ekspediciji u tijeku prvenstva priključi trener Pero Tadić koji od lani vodi Saru Beram.

Hrvatski ženski boks posljednjih je godina postigao veliki napredak, a to pokazuju i uspjesi u svijetu gdje se ženski boks ubrzano razvija i privlači sve više djevojaka. Na svjetskim i europskim prvenstvima medalje su dosad osvajale olimpijka Nikolina Ćaćić (svjetska i europska doprvakinja u mlađim seniorkama), a ove godine postala je i doprvakinja Europe do 22 godine te Sara Beram koja je osvojila broncu na Prvenstvu Europske unije 2017. godine. Marija Malenica lani je bila doprvakinja na Svjetskom kupu u Njemačkoj.

Sara Beram i olimpijska kandidatkinja Marija Malenica bile su lani prvakinje Balkana, osvajale su odličja i titule na najjačim međunarodnim turnirima, a to im je donijelo važno iskustvo. Mlada Dea Bolanča probila je led na velikoj sceni nastupom na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču i svaki meč na Svjetskom prvenstvu bit će joj neprocjenjivo iskustvo.