SVJETSKI KUP U BEOGRADU: Sestre Jurković i braća Sinković u finalu

Martin i Valent Sinković i sestre Ivana i Josipa Jurković plasirali su se u finale dvojca na pariće, odnosno dvojac bez kormilara na Svjetskom veslačkom kupu u Beogradu.

Martin i Valent Sinković odveslali su još jednu dobru utrku te pobjedom u svojoj polufinalnoj grupi osigurali ulazak u finale prvog Svjetskog kupa. S vremenom 6:15.97 zauzeli su prvo mjesto u skupini ostavivši iza sebe posade Poljske i Velike Britanije. Finalna utrka na rasporedu je sutra u 11:53 sati.

“Nadamo se da će rezultat sutra biti isti, da ćemo mi biti prvi, a Poljaci drugi. Idemo se boriti do kraja i za nadamo se još bolje veslati”, rekao je Martin Sinković.

Foto: Facebook/Hrvatski veslački savez

Sestre Ivana i Jurković s vremenom 7:20.16 zauzele su drugo mjesto u repasažu i osigurale svoje mjesto u finalu. Prvo mjesto zauzela je posada Danske s vremenom 7:16.74. Finalna utrka na rasporedu je sutra u 11:07 sati.

Anton i Patrik Lončarić nisu uspjeli izboriti finale, zauzeli su peto mjesto s vremenom 6:49.73, a plasman u finale osigurale su posada Srbije, Nizozemske i Velike Britanije.