SVJETSKI KUP: Đerek ukupna pobjednica na gredi i parteru, Ude brončani

Ana Đerek ukupna je pobjednica Svjetskog kupa na gredi i parteru. Splićanka je u finalu ovih disciplina u Mersinu osvojila srebro, odnosno broncu te se tako kući vraća s četiri trofeja.

Izvor: Media servis

Svjetsko prvenstvo će propustiti zbog nakupljenog umora, a nagrade su je iznimno obradovale.

“Teško mi je opisati koliko sam zadovoljna i ponosna. Ušla sam u dvoranu praznih ruku, a izlazim s četiri odličja. Ona su nagrada za cijelu godinu rada i truda. Što se tiče Svjetskog prvenstva, odlučila sam da neću ići. Iscrpljena sam psihički i fizički, a treba mi još odmora prije početka ‘faksa'”, izjavila je studentica Filozofskog fakulteta u Splitu.

Filip Ude bio je brončani na konju s hvataljkama.

“Nisam zadovoljan vježbom jer sam na saskoku zabrljao. No dobro, sve u svemu sam sretan. Sljedeća postaja je zadnje kolo lige u Osijeku, a onda pripreme za Svjetsko prvenstvo u Japanu”, izjavio je Ude.

Hrvatska je tako u Mersinu osvojila tri medalje u sedam finala. Tijana Korent završila je 4. na preskoku i ujedno 3. u ukupnom poretku. Sara Šulekić je pak u svom prvom finalu u karijeri završila kao peta na dvovisinskim ručama, a Christina Zwicker bila je 6. na ručama i gredi.