SVJETSKI KUP: Braća Sinković u Beogradu izborili direktan prolaz u polufinale

Na prvoj stanici Svjetskog kupa u Beogradu Braća Sinković su s najbržim vremenom u svojoj skupini osigurali direktan plasman u polufinale.

Izvor: Media servis

Iza sebe ostavili su nizozemsku posadu s 4 sekunde zaostatka, a belgijsku posadu s 15 sekundi zaostatka.

Polufinalna utrka na rasporedu je sutra u 10:25 sati, a snage će odmah odmjeriti s Poljacima koji su imali najbrže vrijeme u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Ima stvari koje treba popraviti, kažu Valent i Martin​.

“Ništa nije bilo po planu, osim što smo po planu pobijedili. Dobro je da se to dogodilo sada, a ne u polufinalu ili finalu kada ipak ne bismo mogli uhvatiti konkurenciju. Grupa je ipak bila nešto lakša od drugih pa smo se uspjeli vratiti. Nadam se da ćemo preostale dvije utrke odraditi onako kako mi znamo, najbolje što možemo i da ćemo uzeti medalju na kraju”.

Sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara zauzele su drugo mjesto u kvalifikacijskoj utrci, ali nije bilo dovoljno za direktan plasman u finale, stoga će one sutra ujutro u 9:50 kroz repasaž pokušati izboriti svoje mjesto u finalu.

Braća Anton i Patrik Lončarić su u kvalifikacijskoj utrci zauzeli četvrto mjesto, ali su kroz repasaž uspjeli izboriti polufinale koje je na rasporedu u 10:11 sati. Dora Dragičević je u kvalifikacijskoj utrci ostvarila četvrto vrijeme te je kroz repasaž pokušala izboriti finale, ali je ponovno zauzela četvrto mjesto s vremenom 08:12.52.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!