SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: U svijetu 26,5 milijuna zaraženih – masovno cijepljenje tek sredinom 2021.

Koronavirusom je dosad u svijetu zaraženo 26 i pol milijuna osoba, najviše u SAD-u koji bilježi više od 6,3 milijuna zaraženih. Od posljedica Covida-19 ukupno je u svijetu preminulo više od 870.000 ljudi.

Izvor: Media servis

Ako je vjerovati prognozama Svjetske zdravstvene organizacije, široko rasprostranjeno cijepljenje protiv Covida-19 očekuje se tek sredinom sljedeće godine. Osvrćući se na trenutnu fazu kliničkog istraživanja, glasnogovornica WHO-a Margaret Harris naglasila je ključnost strogih provjera učinkovitosti i sigurnosti cjepiva.

“Ova faza 3 mora trajati dulje jer moramo vidjeti koliko cjepivo zaista štiti a također moramo vidjeti i koliko je sigurno, to cijeli proces čini duljim”, naglasila je Harris.

Dodajmo da bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je smješten u bolnicu nakon što je potvrđeno da je zaražen koronavirusom, ima početnu fazu upale pluća koja je zahvatila oba plućna krila. Televizijska postaja Sky Italia objavila je da Berlusconi nije na intenzivnoj njezi, ali ima poteškoća s disanjem.

Komentiraj