SVJEDOČANSTVO PREŽIVJELOG: Bio sam pod automobilom i držao čovjeka iz kojeg je šikljala krv

joshua mcgill

Jedan od preživjelih strave u noćnom gay klubu u središtu Orlanda u SAD, Joshua McGill, u kojem je napadač ubio 50 i ranio 53 osobe, oglasio se na Facebooku sa svojim svjedočanstvom o tome kako je preživio.

U njegovoj objavi su strahote kroz koje je prolazio dok se odvijao najveći pokolj u povijesti SAD-a, koji je počinio manijak Omar Mateen, a odgovornost preuzeli teroristi tzv. Islamske države.

Joshua McGill je napisao:

“Noćas se dogodila velika tragedija”, piše Joshua. “Moje misli i molitve su sada sa svima u ‘Pulseu’ ili s bilo kim tko pozna nekoga tko je bio tamo. Bilo je to nenormalno, strašno i traumatično iskustvo. Veoma sam zahvalan što sam se izvukao neozlijeđen, a i mnogi drugi koje poznam i do kojih mi je jako stalo su uspjeli pobjeći.

Sakrio sam se ispod automobila i tamo zatekao jednu od žrtava. Čovjek je bio pogođena metkom i jako je krvario. Svoju i njegovu majicu vezao sam preko njegove rane ne bih li zaustavio krvarenje. Potom sam ga kradomice polako dovukao do najbližeg policajca koji nas je zatim prebacio do hitne. Ne postoje riječi kojima mogu opisati osjećaj u tom trenutku.

Bio sam prekriven krvlju. Trudio sam se da spasim život čovjeku kojeg nisam ni poznao. Traumatično iskustvo. Sve ono što sam tom čovjeku morao reći i obećanja koja sam mu morao dati, a nisam mogao znati hoće li ona moći biti ispunjena. A sve sam to činio kako bih ga držao budnim, pri svijesti, u trenucima dok sam ga čvrsto držao, a krv je šikljala po meni.

Pomolio sam se za njega i dao mu do znanja da ga neću ostaviti. Najgore od svega je što sam uspio saznati samo njegovo ime, prezime ne znam pa sada ne mogu saznati je li preživio, kako je…

Zato, ako itko pozna Rodneya, koji je pogođen i ranjen, molim vas da mi javite je li dobro. Imao sam osjećaj kao da me sam Bog poslao u klub kako bih pomogao potpunom neznancu.”

U međuvremenu javila se teta ranjenog. I čini se da se izvukao, Dala je broj telefona Joshui i zamolila da ju nazove.