SVIMA KOJI ODLUČUJU O INDIJSKOM NOGOMETU: Nisam došao da bih lizao stražnjice

Izbornik indijske nogometne reprezntacije Igor Štimac često ukazuje na probleme tamošnjeg nogometa, a u razgovoru za The Indian Express nije puno birao riječi.

– Nisam ovdje došao, ispričavam se na izboru riječi, da bih lizao stražnjice. Došao sam pomoći, a ako želite moju pomoć, moram govoriti istinu. Možete se suočiti s njom i pomoći mi ili reći da nećete promijeniti ništa, onda mogu krenuti kući, prenosi HRT. – Ja mogu otići kući sretan, a mi možemo ostati prijatelji, rekao je u uvodu i nastavio:

– Imamo neke od najpametnijih ljudi svijeta u Indiji, ne možete mi reći da nismo sposobni prilagoditi kalendar da osiguramo dovoljno vremena za rad reprezentacije? Ili tu postoje neki drugi interesi? Nemam problema to reći jer je to istina. Tko god želi dokazati da nisam u pravu, može javno debatirati sa mnom i objasniti u čemu je problem, poručio je Štimac.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je preuzeo indijsku nacionalnu vrstu kao izbornik 2019. godine, ukazao je time na problem tamošnje lige, koja traje samo od rujna do ožujka, odnosno igrači su veći dio godine slobodni. Dodatna poteškoća je i ta da klubovi indijske Super lige u rujnu i listopadu nisu obavezni puštati igrače u reprezentaciju.

U studenome Indijci kreću u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u siječnju se igra Azsijski kup u Kataru.

– Ne krivim nikoga zbog toga što su Azijske igre i Azijski kup pomaknuti zbog pandemije, naravno da na to nitko nije mogao utjecati, ali moralo se razgovarati i pronaći način da se ta natjecanja ne odvijaju dok je kod nas klupska sezona u punom jeku, upozorio je Štimac.