SVEUČILIŠNA BOLNICA: Bez Zagreba se neće moći, predstoji sastanak s premijerom – kaže gradonačelnik Bandić

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Čini se da se situacija sa Sveučilišnom bolnicom pomiče s mrtve točke. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je novinarima da je održao “jako dobar sastanak” s resornim ministrom Kujundžićem na tu temu, no o detaljima nije htio govoriti.

Izvješće: Media servis

Predstoji još, poručuje, sastanak s premijerom. “Ministar Kujundžić je u petak bio u gradskoj upravi. Dosad se puno o tome govorilo, no neću ništa otkrivati, osim da smo imali jako dobar sastanak. Kada budemo bliže konkretizaciji ovog projekta, koji će se odvijati u 4 faze, onda ćemo izvijestiti javnost. Do tada ne želim imati jezik lopatu. Treba prvo skočiti pa onda reći hop.”

Koja strana će koliko financirati projekt, Bandić također nije htio otkriti. Kaže tek da se bez Zagreba ova priča neće moći realizirati.

“Jer Grad Zagreb je prije 6 mjeseci uknjižio prostor od 536 tisuća četvornih metara, na kojem treba razviti, ne samo Dječju bolnicu, već i hospicij, terme. Tu su sve faze buduće Sveučilišne bolnice. Jedan lječilišni, zdravstveni, hrvatski centar izvrsnosti. To mogu reći za sada.”