SVEĆENIK NACIONALNI HEROJ: Mlatio se u ringu pod maskom da bi uzdržavao sirotište

Sergio Gutierrez Benitez

Nevjerojatna priča o heroju svećeniku stiže iz Meksika. Sergio Gutierrez Benitez rođen 1945. u San Agustín Metzquititlánu kao 16. dijete u obitelji od njih 17. Imao je vrlo težak i problematičan život. Do svoje 22. godine već je bio ovisnik o drogama i alkoholu. Ali jedan film koji je pogledao, promijenio mu je život iz korijena.

Glavni lik u filmu je bio svećenik koji je zarađivao za siromašne boreći se potajno u ringu. Sergio je osjetio poziv i odlučio postati svećenik. Pridružio se jednom svećeničkom redu i nastavio svoj život obrazujući se u Španjolskoj i kasnije u Rimu.

Diplomirao je filozofiju i povijest i vratio se u Meksiko. Tada je, još uvijek potaknut filmom koji mu je promijenio život odlučio otvoriti sirotište. Kako mu je bilo teško financirati zamišljeni humanitarni projekt, odlučio se boriti za napuštenu djecu, u ringu, baš kao i glavni junak iz filma.

Nešto manje od tristo djece, ovisilo je isključivo o svećenikovoj zaradi. Crkva je naime u to vrijeme odbila pomoći sirotištu. Svoj stvarni identitet, Benitez je u hrvačkom ringu skrivao ispod crveno-žute maske. Ime ovog hrabrog borca bilo je Freay Tormenta.

Od svoje prve borbe 1973. pa sve do 1993. godine nitko nije saznao da se radi o svećeniku. Dvadeset punih godina je sjajno zarađivao i trošio na potrebe djece u sirotištu. Da su ga otkrili, kaže, nitko ne bi vjerovao u njega kao borca i bilo bi nemoguće ući u ring.

Sergio je i danas svećenik, ali i nacionalni heroj koji je svoj trag ostavio čak i na pop kulturu. O njemu je snimljeno i nekoliko filmova, od kojih možemo izdvojiti „The Man In The Golden Mask u kojemu je glavnu ulogu igrao slavni Jean Reno. (g. i.)

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!