SVEĆENIK IZ SLAKOVACA: Prijetio mi je ubojstvom, a nisam ni u kakvoj vezi s njegovom suprugom

Javnost je bio zainteresirao slučaj iz Komletinaca, nedaleko od Otoka, u koji je uključena obitelj Varga ali i svećenik iz Slakovaca Mirko Mrnarević, kada se doznalo kako su Josip Varga i njegov sin Tomislav prijetili supruzi, odnosno majci, Amaliji i svećeniku Mrnareviću.

Varga, koji je bio i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a u Komletincima i načelnik Stožera Civilne zaštite, podnio je potom ostavku na sve dužnosti, a zabranjen mu je i prilazak supruzi. Varga je potom tvrdio kako su njegova supruga i svećenik bili u vezi.

Svećenik Mrnarević odbacio je tvrdnje da je u bilo kakvoj vezi s Amalijom Varga i tvrdi kako su Josip Varga i njegov sin Tomislav i njemu i Amaliji Varga prijetili da će ih ubiti. Demantira i neke napise da je Amalija Varga tmještena kod njega u župnom domu, već boravi izvan Slavonije. Kaže i da je ona jedna od osoba koja je zatražila njegovu pomoć kao psihoterapeuta, za što je i educiran, i to zbog zlostavljanja kojem je bila izložena.

Za Večernji list je svećenik rekao: “Te večeri zazvonio mi je telefon. Nazvala je A.V. Čuo sam riječi: “Sada ću te ugušiti”, vrištanje. I njezin urlik: “Dođite po mene.” Nije bilo vremena zvati policiju, došao sam pred njenu kuću. Ona je stajala vani zajedno sa ekipom koja me čekala.

Svakom od njih sam prišao, pogledao u oči i rekao: “A.V. sada odlazi i nitko joj više od Vas neće prijetiti!” Neobično, bilo ih je trojica. Nijedan nije krenuo fizički na mene. Mogli su mi učiniti što su htjeli. Zašto nisu? Svaki zlostavljač se boji kada ga netko pogleda u oči i kaže: “Dosta!”

 

Komentiraj