SVE PRAZNIJA BLAGAJNA: I Snježna kraljica bacila na koljena Park prirode Medvednica

medvedgrad, oltar domovine, park prirode medvednica

Kada je ove godine otkazana Snježna kraljica odmah su se našli u problemima jer će im, uz sve ostale nedaće, nedostajati u kasi cijelih milijun kuna, pa najavljuju neke akcije i rad subotom i nedjeljom.

Upitne su donacije, slabija je posjeta, a zbog toga što bi valjalo dodatno urediti Medvesgrad i uvesti neke atraktivne sadržaje, i nije baš u redu naplaćivati ulaz po cijeni od 15 kuna. Svi ti problemi, dodajući i otkazivanje Snježne kraljice, zbog toga što su bili loši vremenski uvjeti, stvorit će financijske teškoće s kojima će se u upravi Parka prirode Medvednica teško boriti.

Razmišlja se zato kako će se na području Parka naplaćivati čak i snimanje dokumentaraca HTV-u i drugim televizijskim ekipama. Zbog otkazivanja Snježne kraljice tanji su za 150 tisuća kuna. Saznaje se da nedostaje novca i za vanjske suradnike.

Očekivali su povećanje prometa i više turista, ali dobili su manje novca iz proračuna i nisu uspjeli realizirati neke projekte, pa su oni ostavljeni za iduću godinu. U prošloj je bilo 17.000 turista.

– Natječaj za novac iz fondova EU trebao je biti otvoren 31. prosinca prošle, a radovi započeti ove godine. Međutim, sve se oduljilo. Prvo ćemo sanirati građevinu, jer se sve počelo raspadati, a zatim uvodimo sadržaje – rekla je za Večernji list Martina Jurjević Varga iz Uprave Parka. (p. m.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!