SVE JE SPREMNO: Ovo je program dočeka Nove godine u našim gradovima

Pred nama je najluđa noć u godini, a zbog loše epidemiološke slike doček je u mnogim gradovima otkazan ili organiziran skromnije, uz poštivanje mjera i uz obvezne COVID potvrde.

Izvor: Media servis

Ako još niste sigurni kamo za Novu, evo prijedloga:

Hrvatska metropola u 2022. uplovit će na Trgu bana Jelačića uz ograđene prostore i obvezne COVID potvrde. Posjetitelje će zabavljati Psihomodo pop, Zagrebačka filharmonija i Filip Rudan.Do Nove godine tradicionalno se neće odbrojavati na splitskoj rivi. Splićani i njihovi gosti na raspolaganju imaju četiri ugostiteljske zone u sklopu Adventa. Na Perivoju ih očekuju Peco i Silvia Dvornik, na Cornaru XXS Band, dok posjetitelje na Zvončacu zabavljaju Thrill Band i TBF.

“Doček Nove godine ove godine u Splitu će se organizirati u strogo kontroliranim epidemiološkim uvjetima na četiri lokacije na kojima se inače organizira advent. Neće biti organiziranog dočeka na rivi, a svim građanima želim sve najbolje u Novoj godini i poručujem im da se ponašaju odgovorno i paze na sebe i na druge”, rekao je za Media servis splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Planirani koncert Nene Belana i Fiumensa na Korzu, Riječani su otkazali u posljednji čas. Ipak, s COVID potvrdom u ruci Riječani će Novu godinu dočekati na četiri manje lokacije. Evo što nam je rekao gradonačelnik Marko Filipović.

“Prisiljeni smo, naravno, a to je mišljenje struke na kraju krajeva, odustati ove godine od tradiconalnog dočeka. Sve u smjeru brige za zdravlje naših sugrađana i gostiju koji posjećuju Rijeku. Naime, nacionalni epidemiološki okvir podrazumijeva ograđen prostor, uz valjane COVID potvrde. Postoje mjesta i terase ugostiteljskih objekata na kojima će biti doček. Isto tako, planiran je tradicionalni vatromet sa našega lukobrana “molo longo”.

Osijek će na Trgu Ante Starčevića ugostiti Ivana Zaka, a Vatra i Silente zabavljat će Dubrovčane.Na zadarskom Adventu nastupaju mlade snage: Vjeko Kljuarić, Eni Jurišić, Dino Purić i Petra Oreč.Opća opasnost dolazi u slavonske Nijemce, a Vesna Pisarović u Makarsku.

U Velikoj Gorici, ispred Muzeja Turopolje feštu pripremaju Pravila igre.U ovim trenucima tradiconalno se slavi u Fužinama. Za dobru atmosferu brinu se tamburaši i Šajeta, a cijeli program traje do 18 sati.

“Stvarno se pripremamo da to bude normalno i sigurno za sve naše posjetitelje, a opet da se lijepo svi zabavimo na otvorenome uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Imat ćete ugostiteljske punktove gdje možete nešto popiti i pojesti. Točno u podne imat ćemo sa naše brane baklje i vatromet da to bude rastegnuto na više lokacija, da bude prohodno i da se uz poštivanje mjera isto dobro zabavimo”, rekla je za Media servis Silvija Sobol iz tamošnje općine.

​Na kraju dodajmo da su premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i čelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović pozvali građane na odgovornost.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!