SVE ANKETE UZ CLINTON: Pobijedila je Trumpa u TV debati i vodi na nacionalnoj razini

Hillary Clinton, Donald Trump

Najnoviji rezultati ankete koju je objavio Fox news kažu kako je Hillary Clinton pobijedila Donalda Trumpa u prvoj tv debati – dobila je 61 posto glasova glasača koji misle da je ostavila bolji dojam.

Trump je osvojio samo 21 posto glasova. Clinton je profitirala i jer nova anketa na nacionalnoj razini pokazuje njezin skok na 49 posto potpore, dok je Trump ostao na 44 posto.

U anketi je sudjelovalo 1.oo9 registriranih ispitanika, a anketa je održana od 27. do 29. rujna.

Valja reći i to kako Hillary Clinton vodi u gotovo svim anketama diljem SAD-a.

Budući su neki voditelji na Fox Newsu iznosili svoje prognoze i mišljenja po kojima je Trum bio bolji u debati, Dana Blanton, potpredsjednica Odjela za istraživanje javnog mišljenja Fox Newsa, je

televizijskim producentima i političarima poslala dopis u kojima je napisala kako ankete ne zadovoljavaju njihove uredničke standarde.

Bilo je i neposlušnih, pa je voditelj Sean Hannity, pobornik Donalda Trumpa, nastavio citirati dvojbene ankete i Trumpa proglašavati pobjednikom debate.

U korist Hillary Clinton su i rezultati drugih anketa, koje su proveli CNN, NBC, Gallup, Politico, Public i Policy Polling, koji govore da je pobjednica debate.