SUVERENISTI UPOZORAVAJU: Prijeti nam novi val migranata – treba nam vojska na granici

“Hrvatska policija odlično radi svoj posao, ali to nije dostatno da se granica zaštiti”, rekao je na pressici u Saboru zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović, te upozorio da se “tisuće i tisuće muškaraca migranata” nalaze na krajnjoj sjeverozapadnoj točki  BiH, uz granicu Hrvatske.

Službeno se radi o šest tisuća migranata u Unsko-sanskom kantonu, rekao je Zekanović, dodajući da migrantska kriza može “eksplodirati” s obzirom da se u Turskoj, koja je krenula u ratni pohod na sjever Sirije, nalazi nekoliko milijuna migranata.

Zbog svega, iako u svemu nedužna, Zekanović je uvjeren kako će Hrvatska zbog toga na kraju najviše imati problema.

Situacije s Kurdima mogla bi pokrenuti novi izbjeglički val, misli Pero Kovačević iz Hrvatskih suverenista, jer bi se na balkanskoj ruti, uz sadašnjih 90 tisuća, moglo naći još 100 tisuća migranata.

Procijenio je kako nema drugih mogućnosti, nego valja staviti u pripravnost vojsku.

Nema druge mogućnosti, jedino je rješenje da se vojska stavi u puno stanje priparavnosti, procijenio je.

Hrvatska, uključujući i predsjednike države i Vlade, mora učiniti sve da zaštiti vitalne nacionalne interese, rekao je Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista.

Ako se ovih dana ne postignu ključne stvari u diplomaciji i na terenu, tvrdi, na granici prema BiH i Srbiji, bit ćemo pregaženi i pretvoreni u veliki hot spot.

Sačić je pohvalio migrantsku politiku mađarskog premijera Viktora Orbana, te rekao da i mi “trebamo hrvatskog Orbana”.