SUVERENISTI IPAK NISU USPJELI: Ništa od referenduma – prikupljeno 334.582 potpisa

Hrvatski suverenisti nisu uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o uvođenju eura u Hrvatskoj.

Od potrebnih 368 867 , prikupili su 334 582 potpisa. Marijan Pavliček poručio je da će Suverenisti nastaviti svoju borbu kroz institucije.

”Vjerujem da je ovo brojka kojom se šalje poruka Vladi RH i vjerujem da se jedna odgovorna Vlada ne bi smjela oglušiti na ovoliku brojku potpisnika ove referendumske inicijative.

Trebala bi ipak poslušati ovih 334 582 potpisa naših sugrađana i raspisati referendum jer o ovako bitnoj stvari trebaju odlučivati hrvatski birači na referendumu”, prenosi Media servis.

A zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić je na Facebooku napisao:

Skupili smo i vise od 10% potpisa (stvarnih) birača u Republici Hrvatskoj, međutim, zbog neažuriranog i zastarjelog, “napuhanog” Popisa biraća, onemogućili su nas u našem odgovornom i svehrvatsko korisnom naumu.

Osim toga, stavili su nam u” kvotu” i više od stotinu tisuća birača iz tzv.dijaspore”, a koji uopće nisu formalnopravno mogli ovu inicijativu potpisati, osim ako su se u to vrijeme zatekli na podrucču Republike Hrvatske.

Ali, nema predaje, ostat će i ovo zapisano.. Sjetit ćemo se svi mi uskoro i te mogućnosti zaštite naših nacionalnih interesa, koja je, nažalost, olako odbačena.

Hvala svima, baš svima koji ste se aktivistički angažirali, kao i našim građanima koji su nam dali povjerenje i dali nam svoj potpis. Nije on propao, s ponosom ćete ga se sjećati…. kao što se pitamo “di si bio 1991.”..pitat ćemo se i : ” di si bio 2021.”.. kada se branila hrvatska kuna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!