SUTRA ŠTRAJK U 4 ŽUPANIJE: Sindikati imaju i program za premijera koji voli glazbu

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama na konferenciji za novinare izvijestili su o štrajkute najavili daljnji tijek štrajka i akcije.

Branimir Mihalinec rekao je da će u štrajku biti škole u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Za sutra su najavili izlazak na Markov trg.

“Sutra u 11 smo na Trgu svetog Marka. Uz tiskovnu konferenciju imamo sindikalno-prosvjedni kulturno-umjetnički program. Čuli smo da premijer jako voli glazbu, pa ćemo mu prikazati i repertoar glazbenih brojeva. Vjerujemo da će mu se svidjeti jer su to jako lijepe melodije. Možda će riječi biti promijenjene. Na kraju će nastupiti sindikalni band aid Škola za život”, rekao je.

Danas u tri županije prema podacima sindikata štrajka 92 posto srednjoškolskih i 99 posto osnovnoškolskih zaposlenika. Sanja Šprem iz sindikata učitelja.

“Prema podacima pristiglim iz škola u Zagrebačkoj županiji štrajkalo je 84,75% zaposlenika, 77,48% u Karlovačkoj županiji, i 79,91% Vukovarsko-srijemskoj županiji. Od ukupno 963 članova Preporoda, u 42 osnovne i srednje škole na području ove 3 županije, u štrajku je sudjelovalo 797 članova”, navode iz sindikata Preporod.