SUSPENDIRAN EMRELI: Ostao dužan svom bivšem klubu – kaznila ga FIFA

Pravu buru izazvala je vijest kako su poljski mediji izvijestili da je FIFA suspendirala Dinamovog prvotimca Mahira Emrelija zbog dugovanja koje 25-godišnji Azerbajdžanac ima prema svom bivšem klubu, varšavskoj Legiji.

Emreli je u ljeto 2021. godine kao slobodan igrač prešao iz Qarabaga u Legiju, ali je već osam mjeseci kasnije raskinuo svoj ugovor i došao u Dinamo.

O svemu su se oglasili i iz Dinama:

“S obzirom na velik broj medijskih upita obavještavamo javnost o tome da je GNK Dinamo preko Hrvatskog nogometnog saveza zaprimio tijekom današnjeg dana odluku FIFA-e o suspenziji igrača prve momčadi Mahira Emrelija zbog financijskih obveza koje igrač nije podmirio prema svom bivšem klubu varšavskoj Legiji u roku dogovorenom kroz međusobni sporazum između igrača i Legije.

Dinamo nije stranka u ovom postupku, ali će primijeniti odluku FIFA-e o suspenziji sve dok sukladno toj odluci kompletno dugovanje igrača Mahira Emrelija prema Legiji ne bude podmireno.”

FIFA je presudila da je klubu ostao dužan 100 tisuća eura. Emreli ne smije igrati ni u jednom natjecanju dok ne podmiri dug.