SUPRUGA UBOJICE IZ RIJEKE: Roman je vjernik i dobar čovjek, u šoku sam – u 13 godina nije ni glas povisio na mene

Ulični pjevač vjerskih pjesama Roman Brnada, kojeg se moglo vidjeti na brojnim našim trgovima, a nastupio je i u showu Supertalent, osumnjičen je za teško ubojstvo 67-godišnje žene u riječkom kafiću.

O ubojstvu je PU primorsko-goranska bila priopćila:

“Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. veljače u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio sa 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao.

Dolaskom na mjesto događaja djelatnici hitne medicinske pomoći poduzeli su mjere iz svoje nadležnost, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe.

Nadalje, oko 15,50 sati, policija je zaprimila dojavu građana da je na području Belvedera u Rijeci viđena muška osobe bez odjeće, ali po dolasku na mjesto događaja policija nije zatekla opisanu osobu.

U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga, utvrđeno je da postoji poveznica između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhićen oko 18 sati i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela.

Tijekom sutrašnjeg dana nad tijelom preminule 67-godišnje hrvatske državljanke bit će obavljena obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku KBC-a Rijeka, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Osumnjičeni 36-godišnjak će uz kaznenu prijavu tijekom današnjeg dana biti doveden pritvorskom nadzorniku”.

Brnadova supruga Julia Josephine Bianca Kolompar, s kojom je često nastupao rekla je kako je on imao bipolarni poremećaj.

Pio je antidepresiv od mladosti, a prestao je prije dva mjeseca jer je mislio da mu više nisu potrebni i da se bez njih osjeća bolje.

Supruga tvrdi, u obitelji nikada nije bio nasilan.

“Ja sam u šoku. Ne mogu pojmiti da je tako nešto bio kadar učiniti. Na mene nikada nije digao ruku niti je ikad pokazivao znakove agresije”, rekla je supruga za Jutarnji list.

U nedjelju ujutro bio je na treningu, nekad bio golman. Vratio se oko 12:30 i rekao da ide do Korza malo svirati te da će nam donijeti ručak.

Rekli su mi da je prije toga gol hodao po gradu, ali u apartman je tada došao obučen. Nije prošlo puno vremena i policija mi je došla na vrata.

Bili smo u pripremama za odlazak u Ameriku i veselili smo se tom danu, 13. veljače”, rekla je za Jutarnji list i dodala: “Roman je nadasve dobar čovjek, vjernik, i tijekom 13 godina zajedničkog života nije digao ruku na mene, povisio ton…”, dodala je.

Ubojstvo je komentirao i premijer Andrej Plenković:

Ubojstvo je komentirao i Andrej Plenković.

“Nema nitko u svijetu lijek za kretene. To ne postoji. Ciklički se događa više puta. Imate nažalost neke ljude koji imaju velikih problema sami sa sobom.

Mi smo postrožili zakone, ako treba, postrožit ćemo još. Ali i da postrožite zakone, kako ćemo izbjeći ovo?”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!