SUPER VIJEST ZA GRAĐANE: Najavljuje se pojeftinjenje plina za kućanstva

Hrvatska elektroprivreda (HEP) donijela je odluku o smanjenju veleprodajne cijene plina za 8,1 posto, ističući da će to smanjiti troškove brojnim obiteljima.

“Prije svega je ovo poruka opskrbljivačima, kojima će plin od HEP-a doći po osam posto nižoj cijeni, da to isto mogu prenijeti prema svojim korisnicima.

Ovo je prije svega odraz tržišnih okolnosti i nadamo se da će opskrbljivači, na koje ne možemo utjecati, preliti pojeftinjenje i na krajne korisnike, da građanima omogućimo nekoliko desetaka manje račune za plin”, rekao je Ćorić za RTL Danas.

“Smanjenjem veleprodajne cijene plina za 8,1 posto Hrvatska elektroprivreda omogućuje opskrbljivačima da dodatno snize prodajnu cijenu plina za kućanstva u odnosu na novu cijenu koju je utvrdila HERA. Pozdravljamo ovu odluku HEP-a koja će smanjiti troškove plina brojnim hrvatskim obiteljima, a predstavlja i kontinuitet mjera koje poduzimamo za poboljšanje životnog standarda hrvatskih građana”, rekli su Hini iz Vlade.

HEP je za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021. godine utvrdio novu veleprodajnu cijenu plina koja je za 8,1 posto manja u odnosu na trenutnu, izvijestili su u utorak iz te kompanije.