SUPER VIJEST ZA GRAĐANE: Kako izbjeći čekanja na šalterima za osobnu, putovnicu…

Od 24. listopada nova usluga koja olakšava život građanima bit će aktivna za dio upravnih poslova koji se obavljaju u zagrebačkoj policijskoj postaji u Petrinjskoj 30.

Mogućnost rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije e-Redomat sustava moći će koristiti za poslovne procese podnošenja zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta.

Na taj način izbjeći će se i dugotrajna čekanja u redovima na šalterima.

“U posljednje četiri godine približili smo se građanima te od tada na četiri lokacije u gradu Zagrebu građani mogu rješavati upravne poslove i na taj način poštujemo njihovo vrijeme. S tim ciljem uveden je i sustava e-Redomata koji na ulazu u prostore upravnih poslova omogućuje građanima izdavanje brojeva za pojedinu uslugu.

Prateći potrebe građana, a s ciljem bolje funkcionalnosti i bolje dostupnosti građanima upravo je i uvedena usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervacije termina za upravne poslove”, kaže za Poslovni.hr voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU zagrebačke Marija Goatti.