SUPER USPJEH: Matea Jelić okitila se broncom na prvenstvu svijeta

Članica splitskog Marjana Matea Jelić osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji do 73 kilograma.

Svoju prvu svjetsku medalju u karijeri osigurala je u Bakuu u Azerbajdžanu, a to je ujedno i prva Hrvatska medalja nakon dva dana natjecanja.

Olimpijskoj pobjednici i europskoj prvakinji bila je to četvrta sreća jer je dosad čak tri puta za dlaku ostala bez medalje na svjetskim prvenstvima u posljednjim trenucima četvrtfinalnih borbi u Mujuu 2017., Manchesteru 2019. i Guadalajari 2022. godine, javlja HRT.

U premijernom nastupu na velikim natjecanjima u novoj kategoriji do 73 kilograma Matea je u prvom kolu pobijedila neugodnu Turkinju Yaren Sude Uzuncavdar na dramatičan način, nakon 1:1 u rundama i neriješene treće runde suci su preglasali Mateu. Već u drugom kolu Jelić je išla na prvu nositeljicu i aktualnu svjetsku prvakinju, Srpkinju Nadicu Božanić. Matea je pokazala iznimnu snagu i slavila s 2:0 u rundama uz podatak da je prvu rundu pobijedila 11:0. Borba za medalju bila je teška i tvrda, ali je Matea bila koncentrirana i ovog puta nije dopustila trenutak nepažnje koji bi je odvojio od svjetskog odličja. Egipćanka Maisoun Farouk ostala je na 0:2 u rundama odnosno 4:0 i 7:3.

U polufinalnom srazu s Britankom Rebeccom Mcgowan Matea je ostala za mrvicu kratka i u Split se vraća s brončanom medaljom, ukupno 107. medaljom za splitski Marjan.

Podsjetimo, Matea u dosadašnjoj karijeri ima naslov olimpijske pobjednice iz Tokija, naslov europske prvakinje iz Sofije te još tri europske medalje iz Montreuxa, Barija i Sarajeva.