SUPER OBITELJSKI POSAO: Raspudići će ulaskom u Sabor u 4 godine uprihoditi 1,68 milijuna kuna

Novi zastupnici s liste Mosta, supružnici Nino Raspudić i Marija Selak-Raspudić, ostvarili su ulaskom u Sabor lijep obiteljski biznis bez osobitog ulaganja.

Jest da je Nino Raspudić u kampanji često govorio kako u politiku ne ulazi zbog profanih materijalnih razloga, nego zato što više ne može trpjeti propast društva.

Kako piše Jutarnji list, tvrdio je da će mu prihodi kao zastupniku u Saboru biti manji.

Pohvalio se kako je odlično zarađivao – s plaćom sveučilišnog profesora na Katedri za talijansku književnost na Filozofskom fakultetu te honorarima kolumnista i komentatora “Petog dana” – a te je poslove morao otkazati.

Gubitak zarade izgovoren u žaru kampanje malo je vjerojatan, tvrdi Jutarnji list, budući da se prosječna plaća zastupnika vrti oko 16.000 kuna, u kućnu blagajnu bračnog para slijevat će se minimalno oko 32 tisuće, a moguće i do 35 tisuća kuna, odnosno 384 tisuće ili 420 tisuća godišnje, pogotovo ostvare li se najave da će Marija Selak Raspudić voditi Odbor za ravnopravnost spolova.

U sljedeće četiri godine bračni par Raspudić uprihodit će milijun i 680.000 kuna – u te prihode nisu uračunati mjesečni paušali od 1500 kuna.

Komentiraj