SUPER JOGURT DIJETA: Za sedam dana sedam kilograma manje

zaziki-368163_960_720

Poznato je da su fermentirani mliječni proizvodi neophodni u prehrani jer ubrzavaju metabolizam, pomažu pravilan rad crijeva i izvor su kalcija. Jogurt je tako pravi „hit“ proizvod ukoliko ste se odlučili na dijetu.

U svijetu već popularna tzv. jogurt dijeta jedna je od najstrožih, ali izgubiti čak sedam kilograma u sedam dana nije mala stvar, osobito kad vas višak opterećuje iz raznih razloga, osobito zdravstvenih.

Za vrijeme trajanja ove rigorozne dijete nije dozvoljeno piti zaslađene sokove niti voćne jogurte. Običan jogurt povremeno možemo zamijeniti kiselim mlijekom. Naravno da osobe koje prilikom konzumacije mliječnih proizvoda osjećaju nadutost ovu dijetu ne bi trebale prakticirati.

Nakon sedam dana dijeta se obavezno prekida i potrebno je vratiti se na normalnu prehranu, a za mjesec dana možete ponovo pročistiti svoj organizam jogurt dijetom od sedam dana. U vrijeme kada niste na dijeti, poželjno je jedanput tjedno odraditi detoksikaciju tako da taj dan pijete samo jogurt.

Jelovnik

Namirnice nisu raspoređene po obrocima, ali je važno da količinu rasporedite sami kroz dan. Koristite čašice od 200 ml.

  1. dan

5 pečenih krumpira, 6 čaša običnog jogurta

  1. dan

200 grama kuhane piletine, 6 čaša običnog jogurta

  1. dan

200 grama govedine, 6 čaša običnog jogurta

  1. dan

200 grama ribe, čaša običnog jogurta

  1. dan

Neograničeno voće i povrće, osim banana i grožđa zbog prevelike količine šećera, 6 čaša jogurta. Zabranjeno je kombinirati jogurt i voće.

  1. dan

1 litra jogurta

  1. dan

1 litra jogurta

Meso i krumpir jedite samo za ručak, a sve ostale obroke jedite samo jogurt. Organizam će dobiti više kalcija od uobičajenog unosa, a tijelo postati lakše. Svaku dijetu je naravno dobro prokomentirati sa svojim liječnikom. (g. i.)