SUPER IGRA DINAMA: Osijek pao u Maksimiru – sjajna partija Petkovića

U Maksimiru su igrali važnu utakmicu Dinamo i Osijek u 34. kolu Prve HNL.

Dinamo već dugo nije imao takvu posjetu navijača – 13.901 gledatelj.

U 9. minuti napad Osijeka i Mierez pogađa gol, ali je igrao rukom. U 11. uzvraća Dinamo, lijepo tuče glavom Ademi ali pokraj gola. Minutu kasnije Ristovski nalazi sjajno Ivanušeca, ali njegov udarac također ide pokraj gola.

Dinamo pojačava pritisak i u 18. minuti Oršić sjajno pronalazi Petkovića koji glavom puca preko gola.

U 29. minuti opasna kontra Osijeka, Fiolić servira za Kleinheislera, ali on puca vrlo loše.

I na kraju se isplatio pritisak Dinama. U 34. je 1:0 nakon prelijepog zgoditka Oršića i fenomenalne asistencije Petkovića. On je iz prve naciljao dugom loptom na drugojstrani Oršića, koji je uletio u kazneni prostor, napravio slalom i zabio.

U 41. velika prilika za Dinamo. Strašna kontra Dinama, brza, a onda Ristovski šalje nisku loptu pred peterac, Ademi u čistoj prilici, ali Ivušić brani. Tri minute kasnije crveni karton za Čeberka. Uletio je u Šppikića i Pajač mu je pokazao žuti, bio mu je to drugi i Osijek ostaje s desetoricom.

Dinamo je nastavio s napadima. U 53. Mišić je ubacio na peterac, Petković se izborio, dobio skok, ali je glavom pucao u Ivušića.

U 56. Bjelica radi trostruku zamjenu. Izašli su Lovrić, Mierez i Nejašmić, a ušli su Mance, Fućak i Brlek. Ali Dinamo je u naletu i u 60. minuti poentira. Za 2:0 pogađa Špikić. Oršić je petom gurnuo Bočkaju, a on potražio Špikića. Vratar ulijeće u prazno i to je 2:0 za Dinamo.

U 72. sjajna prilika za Dinamo, odlično puca Petković glavom, ali sa same gol linije izbija Bartolec.

Dinamo rutinski drži loptu i rezultat, ima posjed i 10. korner. I onda na sceni opet Petković koji se vratio na kraju sezone odličnom igrom. Loptu mu je dao Ristovski a Petković iz okreta bez gledanja gađa Luku Menala koji zabija iskosa za 3:0.

U sudačkoj nadoknadi Škorić izbija sa crte udarac Menala.

Sastav Dinama
Livaković; Bočkaj, Šutalo, Lauritsen, Ristovski – Ademi, Mišić, Ivanušec – Oršić, Špikić, Petković

Sastav Osijeka
Ivušić; Grgić, Škorić, Lončar, Čeberko – Žaper, Nejašmić – Fiolić, Lovrić, Kleinheisler – Mierez