SUMMIT G20 U INDONEZIJI: Hoće li se Putin i Zelenski susresti prvi put od početka rata?

Nakon što se jučer dogodila velika eksplozija na Krimskom mostu, koji povezuje Rusiju i poluotok Krim, ruska strana izvijestila je kako su tri osobe ubijene u napadu na most.

Izvor: Media servis

Iako je dio mosta u funkciji, Rusi ističu kako će promet biti ograničen do daljnjega. Na eksploziju na mostu u svom se obraćanju osvrnuo i predsjednik Volodimir Zelenski.

“Ovo je budućnost bez okupatora. Na cijelom našem teritoriju, posebno na Krimu. Ako okupatori pobjegnu dok imaju priliku, to im je najbolja opcija. Ako ostanu, svaki okupator može pronaći način da se preda u ukrajinsko zarobljeništvo.

Jamčimo očuvanje života svim pripadnicima ruske vojske koji dobrovoljno polože oružje i predaju se. Ukrajina se uvijek pridržava svih međunarodnih normi i konvencija.”

Ukrajina razmatra i dolazak predsjednika Volodimira Zelenskog na summit G20 u Indoneziji, ako tamo bude njegov ruski kolega Vladimir Putin.

Kako piše ruska novinska agencija Tass, obojica su pozvana na summit koji će se održati u studenom.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je kako je Zelenski svjestan da je moguće sudjelovati u online formatima, ali ako Putin dođe, “razmislit ćemo o nužnosti naše prisutnosti na summitu”, zaključili su s ukrajinske strane.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!