SULUDI NAPAD TORCIDAŠA: Na A1 autima izgurali zagrebačku Astru s BBB-ovcima, letjele su šipke, boce

Nakon što su na autocesti A1 tri automobila izgurala četvrti agresivnom vožnjom i bacajući na njega razne predmete, PU splitsko-dalmatinska objavila je priopćenje o završetku kriminalističke istrage.

U priopćenju se kaže:

“Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad šest osoba koje su u napadu oštetile automobil na autocesti A1. Naime, utvrđeno je osnova sumnje da su agresivnom vožnjom s tri osobna automobila na autocesti A1 u blizini mjesta Radošić zaustavili osobni automobil pri čemu su ga i oštetili. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom 40-godišnjak, dva 26-godišnjaka, 25-godišnjak, 20-godišnjak i 21-godišnjak uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku”, objavila je policija.

Međutim, Slobodna Dalmacija objavljuje detalje napada. Šest osoba (tri iz Sinja, jedan iz Glavica, jedan iz Solina i jedan iz Splita) u dobi od 20 do 40 godina, napalo je petoricu navijača Dinama i kazneno su prijavljeni zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Bilo je to prije derbija Hajduk – Dinamo u blizini mjesta Radošić, a meta su bila petorica navijača Dinama koji su se u Opel Astri vraćali iz Hercegovine. Među njima je bio i jedan maloljetnik.

Primorali su osobni automobil s navijačima Dinama da stane, pri čemu su ga i oštetili. U vozila su imali palice, signalne baklje, letve i boce te ostala “sredstva” pogodna za nanošenje tjelesnih ozljeda.

Kad su uočili Opel Astru zagrebačkih registarskih oznaka, agresivnom vožnjom su je izgurali na zaustavni trak. Pri velikoj su se brzini prestrojavali iz prometne trake u traku i pri tome izravno ugrožavali sigurnost svih vozača koji su se tada nalazili na cesti.

Sluteći što se sprema njemu i njegovim prijateljima, vozač Astre je uspio pokrenuti vozilo i velikom brzinom krenuti, ali im je svima otegotna okolnost bila što su morali proći pored napadača koji su bacali razne predmete prema vozilu i gađali ga, a bačeni premeti (letve, šipke, kamenje, signalne baklje) pritom su padale na prometne trake autoceste i ugrožavale sigurnost vozača, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, nitko od prijavljenih nije završio u istražnom zatvoru, nego su im izrečene mjere opreza.

Komentiraj