SULUDA IDEJA MLADOG TERORISTA: Klokan s eksplozivom u tobolcu trebao je napasti policiju

klokan

Sevdat Ramadan Besim dokazuje kako terorizam ne miruje i da se u tim glavama rađaju svakojake lude ideje kako bi se sijali strah i mržnja i ubijalo nevine ljude.

Devetnaestogodišnji mladić iz Melbourna planirao je teroristički napad na vrlo neobičan način – želio je iskoristiti klokana. Sevdet Ramadan Besim je želio u klokanv tobolac sakriti eksploziv i ostaviti ga kod policijske postaje.

Klokana je namjeravo obojiti simbolima islamske države. Bio bi prava zamka australskim policajcima, koji sigurno ne bi pomislili da im od životinje prijeti opasnost.

Uz sve ludosti Besim je planirao i pregaziti policajca na prilazu postaji i zatim mu odsječi glavu. Pronađen je i elektronski zapis o tome u njegovom mobitelu. Cijeli ovaj slučaj, nakon što se mladić izjasnio da nije kriv po niti jednoj od četiri točke optužnice, seli na Vrhovni sud.

Kako će suditi mladiću, koji je u zabilježenom online razgovoru s nepoznatom osobom preko Oceana, izjavio da je spreman boriti se sa tim psima na njihovom pragu, vidjet ćemo. (d. g.)