SUKOB ZEKANOVIĆA I BULJA: Mostovce marendam zajedno, ili jednog po jednog – kaže Zekanović

Sjednica Antikorupcijskog vijeća na temu načina upravljanja INA-om započela je burno, a situacija se dodatno zahuktala nakon što je bivši član Uprave Ine Davor Mayer krenuo odgovarati na pitanja člana Vijeća Hrvoja Zekanovića.

Izvor: Media servis

Zekanoviću je tijekom postavljanja pitanja nešto dobacivao Mostov Nino Raspudić, a dok je Mayer odgovarao na pitanje, Zekanović mu je upadao u riječ, a i vrijeđao Raspudića i tu je zaiskrilo.

Predsjednik Vijeća Nikola Grmoja odredio je stanku zbog Zekanovićeva upadanja i vrijeđanja, a nakon toga je umalo došlo do fizičkog obračuna Zekanovića s Mostovim Mirom Buljem što je Raspudić spriječio.

Evo što su o incidentu rekli Raspudić i Zekanović.

“Nisam ih rastavio, rastavili se se sami. Zekanović je poslan tu da napravi incident i da se spriječi rad Antikorupcijskog vijeća, ali u tome neće uspjeti. Vijeće ide sustavno dalje ispitivati istinu oko INA-e”, rekao je Raspudić.

“Gospodin Miro Bulj je pokušao fizički, ali da razumijemo ovo, ja nisam čovjek od nasilja, ali one MOST-ovce ja marendam zajedno ili jedno po jedno, kako god oni hoće. Ja imam svjetonazor, ali ono što oni rade kada im izbiješ argumentaciju, da fizički idu njih četvorica na mene. Ono je jad”, ustvrdio je Zekanović.

Prepričavajući događaje koji su prethodili sukobu, Glavašević je u izjavi za medije kazao da je Zekanović vrijeđao mnoge.

“Kolega Zekanović je unutra bio izrazito agitiran. Mislim da je to išlo preko svakog razumljivog okvira, čak i ostrašćenog, s obzirom na temu. Prvo je vrijeđao kolegicu Peović, onda Nina Raspudića, a onda i svakog drugog tko mu se našao u dometu. Pri izlasku je još sipao uvrede i onda se našao u bliskom klinču s Mirom Buljem”, rekao je. kako javlja N1, Glavašević dodajući da ih je on razdvojio.

“Odgurnuo sam jednog od drugog”, kazao je.

Poručio je da takvo ponašanje nema veze s parlamentarizmom i da se srami scene kojoj su svjedočili.

“Nakon ovog svega, građankama i građanima RH mogu samo reći da to nije normalno, da nisu svi zastupnici takvi i ispričati se svima zbog teškog susramlja kojeg osjećam nakon ovakve scene danas”, rekao je.

Na pitanje kako je točno izgledao taj prizor, odgovorio je:

“Znate kako izgledaju dva čovjeka prije nego će se potući.”

Iako Zekanović tvrdi da su ga napala petorica članova saborskog kluba Mosta, Glavašević poručuje:

“To je bilo jedan na jedan.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!