SUKOB U SABORU: Radin dao dvije opomene Marasu, ali ga nisu iznijeli

gordan maras, sabor

Zastupnici su uobičajeno zatražili stanke u Saboru, a jednu od njih i nezavisni Željko Glasnović da bi govorio o Istanbuslkoj konvenciji.

Govorio je o takozvanoj rodnoj ideologiji i izazvao reakcije SDP-a, a potom je došlo do verbalnog sukoba između Gordana Marasa i potpredsjednika Sabora Furia Radina.

“Nameće nam se rodna ideologija i to je protivno Ustavu RH. U Bugarskoj su svi napisali peticiju protiv te Konvencije. Što se krije iza te Konvencije? Jedna novinarka u Kanadi je istražila kako je cilj razbiti stvarnost dva spola”, rekoa je među ostalim o Istanbulskoj konvenciji Glasnović.

Javio se za riječ Bojan Glavašević i rekao kako je Glasnović povrijedio pravila ponašanja u Saboru. “RH je demokratska država, ona nije nikakav kalifat. Gospodin konstantno vrijeđa manjine. Ovo je bilo zastrašujuće. Mislim da je krajnje vrijeme da dobije opomenu”, rekao je Glavašević.

Potom je Maras je nastavio s kritikama Radinu. “Zabrinjava me što vi ne reagirate na ovakve zastrašujuće izjave o rezoluciji koju je prihvatilo Vijeće Europe”, rekao je. A onda se nastavila prepirka između Marasa i Radina.

Radin: Nisam se složio s onim što je rekao gospodin Glasnović, ali ne dam opomenu.

Maras: Onda se ne trebamo ni čuditi što gospodin Glasnović ovako nastupa u Saboru.

Radin: Kad ja govorim, vi morate prestati. Nemojte polemizirati sa mnom. Nemojte polemizirati sa mnom.

Potom je Radin dao dvije opomene Marasu, te mu naredio da se makne s govornice.

Gordan Maras to nije želio učiniti pa je Radin prekinuo sjednicu i odredio stanku.

Komentiraj