ŠUKER NAJAVIO OSTAVKU: Odlazi iz Hrvatskog košarkaškog saveza – politika je kočila rad, kaže

Ivan Šuker

Čelni čovjek Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker najavio je svoju ostavku. Uz najave svih promjena koje su donešene tijekom njegovog mandata, Šuker je rekao kako je politika kočila rad saveza te da će sazvati izvanrednu sjednicu sabora HKS-a, kako bi se izabrali novi čelni ljudi.

Izvješće: Media servis

Predsjednik HKS-a smatra da uplitanje politike šteti hrvatskoj košarci i zato se odlučio na ostavku te se osvrnuo na prozivanja za sukob interesa.

“Temeljem toga je Gradski ured za upravu izdao rješenje i dozvolio upis u registar udruga Hrvatskog košarkaškog saveza i mene kao predsjednika. Dakle do dana današnjeg nitko nije opovrgao ovo mišljenje i nitko nije poništio rješenje gradskog ureda za upravu”, izjavio je Šuker.

Podsjetio je na veliki uspjeh naše A reprezentacije u zadnjih godinu dana i ponovio kako je to plod kolektivnog rada u savezu.

“Mi smo se nakon 8 godina plasirali na Olimpijske igre. Iako iskreno govoreći nam nitko nije davao šanse u Torinu. Zahvaljujući sjajnoj igri naših reprezentativaca smo se plasirali u Rio i praktički je jedna lopta odlučivala hoćemo u borbu za medalju ili nećemo”, rekao je predsjednik HKS-a.

Dodao je kako je za vrijeme njegovog mandata porastao interes za košarkom te da su donošenjem nekih odluka ovom sportu vratili značaj i dignitet. Svojem nasljedniku je poručio:

“I ono što bih želio reći na kraju. Onima koji će nastaviti voditi savez poručujem da nastave uzlaznim putem kojim smo krenuli na početku mog mandata. Da se bave košarkom, a ne intrigama, i da se klone bilo kakvog politikantskog uplitanja jer to šteti razvoju košarke”, rekao je predsjednik HKS-a Ivan Šuker.

Komentiraj