SUĐENJE ZA UBOJSTVO SESTRE: Na čarapi kojom je Jasmina vezana DNK majke i muške osobe

Vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić, svjedočili su danas na suđenju Smiljani Srnec, optuženoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić.

Izvor: Media servis

Od podneva je na rasporedu saslušanje vještaka iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, koji su izradili psihijatrijsko vještačenje.

U optužnici stoji da je Srnec sestru usmrtila zadavši joj najmanje pet udaraca tvrdim predmetom u glavu, nakon čega je njezino tijelo 19 godina držala u zamrzivaču.

Vještaci su ustanovili da je na crnoj PVC vreći, koja je pronađena na glavi ubijene Jasmine, pronađen otisak jagodice desnog palca Smiljane Srnec.

jasmina dominić, osmrtnica

Na najlonskoj čarapi kojom je Jasmina bila vezana, pronađen je DNK profil nepoznate muške osobe te trag Smiljanine i Jasminine majke Katarine Dominić.

Na prethodna dva ročišta, svjedoci su iznosili saznanja o karakteru Smiljane Srnec i njezinom ponašanju nakon nestanka sestre. Jedan svjedok je ispričao da je vidio kod optužene sestrinu osobnu iskaznicu četiti ili pet godina nakon njezinog nestanka. Susjeda je ispričala je kako je optužena Smiljana od nje posudila posteljinu, jer joj sestra navodno dolazi u goste, no Jasminu nije vidjela.

Vještaci iz Psihijatrijske bolnice Vrapče svjedočili su danas na suđenju Smiljani Srnec, optuženoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. Psiholog Romel Krajačić ustvrdio je da optužena ima nizak prag tolerancije i da je latentno agresivna. Konstatiran joj je disocijalni poremećaj ličnosti.

Psihijatar Goran Arbanas ustvrdio je da je bila ubrojiva u vrijeme počinjenja zločina. Jutros su svjedočili i stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić.

Vještak Željko Sekulić iznio je detalje o crnoj vreći na kojoj pronađeni otisci optužene. “Crna najlonska vreća koja se nalazi na glavi Jasmine Dominić izuzeta je očevidom 17.2 u Čakovcu. Trag je poronađen pri donjem rubu, gdje je otvor vreće.”