SUĐENJE KAMENIČKOM: Mercedesom jurio Ilicom 195 km na sat – smrtno stradale dvije žene

U Zagrebu je, na Općinskom kaznenom sudu, počelo suđenje Marinu Kameničkom. Optužen je za izazivanje prometne nesreće.

Tereti ga se da je 23. kolovoza 2018. u 21:10 u Zagrebu Ilicom vozio Mercedes C63 AMG sjevernim kolničkim trakom prema zapadu, i to brzinom od 195 kilometara na sat, iako je ograničenje bilo 50.

Kod kućnog broja 442 izgubio je nadzor nad vozilom te udario u rubni kamen. Auto se zarotirao i prešao na suprotnu stranu kolnika. Pritom su se otvorila suvozačeva vrata na njegovu automobilu, pa je sa suvozačeva sjedala iz automobila ispala suvozačica i u nju je udario osobni automobil marke Renault Clio, piše Dnevnik.hr.

Automobil Marina Kameničkog i dalje se nekontrolirano kretao. Nastavio je gurati automobil marke Opel Astra te ga je odbacio na betonski potporni zid. Nakon toga je i automobil Kameničkog udario u betonski potporni zid, odbio se o njega i u daljnjem kretanju prešao na drugu stranu kolnika Ilice te udario u još jedno vozilo. Tada se automobil Kameničkog zaustavio i zapalio.

U prometnoj nesreći poginule su Kameničkova suvozačica i suvozačica iz Opel Astre. Vozač Opel Astre zadobio je teške i po život opasne ozljede.

Odgovori